S-a dus si BAC 2015

Fuse fuse si se duse. Bac 2015 este istorie si ne putem lauda cu o promovabilitate de peste 60% de data aceasta, mai precis undeva la 66%… Inainte sa se implemneteze camerele de luat vederi in clase, promovabilitatea era undeva la 70 – 80% si toata lumea se intreba de ce facultatile sunt pline de dobitoci. Ei bine, dupa ce au pus camerele de supraveghere a venit si raspunsul: toata lumea copia… Ani de zile ne-am cladit o societate bazata pe hotie si pe prostie.

Pai cum sa nu existe in Romania mentalitatea de tepar cand inca din liceu, copiii sunt obisnuiti cu ideea de a trisa, de a pacali? Nu vreau sa ma gandesc ce tara am fi avut daca am fi avut corectitudine in examenul de bacalaureat de la inceput… Ne-am furat singuri caciula ani la rand si rezultatul este cel pe care il vedem si astazi.

Rezultatele la BAC incep sa creasca de la an la an desi copiii nu mai copiaza. Asta inseamna sa te pui cu burta pe carte si sa fii constient de faptul ca prin pacaleala nu o sa ajungi niciodata departe in viata. Pai ce? Romania a ajuns o tara de pacalici? Asta suntem? Nici nu vreau sa ma gandesc atat de departe.

Poate ca avem parte de schimbul de mentalitate despre care discutam mai sus, poate ca intr-adevar oamenii si parintii mai bine zis au constientizat ca ai lor copii au nevoie de pregatire pe la materii daca in 3 ani nu au fost in stare sa invete nimic. De multe ori nici profesorii nu isi dau interesul si astfel se inchide un cerc vicios: copiii nu vor sa invete, sunt dezamagti de viitorul prin carte iar porfesorii nu isi mai dau silinta sa explice unor copii dezinteresati. Sunt vesti bune pentru BAC 2015 si din pcate, se confirma faptul ca in Romania nu se face nimic fara jandarm. Daca nu sta jandarmul langa tine (de data aceasta jandarmul este o camera de supraveghere), nimic nu se schimba.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.