Iar nu se mai dau bonurile fiscale

Pot spune ca a cam disparut frica de ANAF. Iarasi nu mai primesc bonuri fiscale nicaieri si nu e vorba ca vanzatorii le bat in casa si apoi le arunca. Nu le bat deloc… Da, stiu ca e o practica destul de intalnita sa bati bonurile si sa le arunci la gunoi… Clientii nu vor sa le ia si nu poti sa ii iei la bataie… La fel pateam si eu… Lucram la o statie de GPL si eram eu singur acolo,rar de tot nimereai pe careva care sa iti ceara bonul. Sistemul le scotea automat ca asa sunt facute, sa nu poti face evaziune fiscala. Daca nu iese bonul de la casa nu poti sa alimentezi, sunt legate prin calculatoare si etc… Totul este digital acum… Si va dati seama ca nu stateam sa alerg in strada dupa fiecare client sa ii dau bonul… Nu aveam cum, pana ajungeam eu inauntru la casa de marcat clientul deja era plecat din statie. Astfel, eram nevoit sa arunc bonurile. Le aruncam in veceu, le daeam foc, vedeam eu pe unde le aruncam sa nu le poata gasi nimeni.

Ei bine, cand a inceput nebunia cu ANAF-ul, magazinele alimentare au inceput sa dea bonuri fiscale si pe 30 de bani daca iti cumparai o guma de mestecat. Astazi, nimic… Aceleasi obiceiuri ca si inainte, nimeni nu iti mai da nici un bon… Poate doar daca le ceri.

Asa e romanul, dupa ce i se vinde buba din cur, uita ca a avut acolo una si iarasi se pune pe vatraiul incins… Cred ca nu o sa ne vindecam niciodata de hotie si de aceasta mentalitate de oameni mici, care nu se multumesc niciodata cu putin… Suntem prea lacomi si prea pusi pe pricopseala ca sa sesizam cat de mult gresim.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.