Gunoaiele care arunca gunoaie

In fiecare zi vad pe strada gunoaie care arunca gunoaie. Ma refer la cetatenii cate desi au 200 de cosuri de gunoi imprejur, aleg sa arunce chistoace, pachete de tigari goale, hartii de orice tip pe jos, ca si cum ar fi ceva extraordinar de normal si firesc. Sunt curios daca si la ei acasa la fel se comporta, adica oare arunca pe jos prin sufragerie chistoacele de tigari sau ambalajele goale?

Mi se pare ca parintii moderni au cam dat gres in educatia odraslelor cu varsta cuprinsa intre 12 si 24 de ani… Porbabil cand ii dai odraslei un BMW de 10.000 de euro din niste bani furati numai de tine stiut in ce mod, aceasta incepe sa isi imagineze ca este cineva… Am observat din pacate ca caesti copii de bani gata sunt chiar nimeni in drum, lipsiti de orice fel de personalitate, sunt niste oameni goi, dezbracati si de caracter si de orice urma de bun simt.

Bunul simt se invata in cei 7 ani de-acasa in primul rand, inainte sa intervina scoala. Dupa cum spuneam, parintii nu mai sunt in stare sa educe pentru ca avem de-a face la niste parinti care la randul lor au o educatie de rahat. Asculta manele si au impresia ca banii rezolva totul. Eu nu sunt de acord cu asemenea mentalitate si sper sa nu am niciodata copii care vor arunca hartia pe strada in loc sa foloseasca cosul de gunoi.

Povesteam intr-un articol trecut despre un batranel ce mergea prin port si aduna de pe jos hartiile. Le lua de pe jos si le punea la cos… Cat bun simt avea in el dar avea o problema: era batran si primise o altfel de educatie, in altfel de timpuri. Din pacate, in ziua de azi e imposibil sa mai vezi asemenea oameni.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.