Gata cu tigarile din Vama

Dupa cum stiti, orasele care au vama cu Sarbii sau Bulgarii sunt recunoscute pentru contrabanda cu tigari. Severinul nu e departe. Pai cati nu au fost prinsi cu tigarile in sac (ca sa nu zic cu matza-n sac)? Cine o sa treaca din Romania in Serbia prin vama de la Gura Vaii o sa vada pe partea stanga o gramada de masini confiscate pe acolo, au fost depistati oameni care carau tigari de contrabanda cu masinile. Ascundeau care pe unde puteau, unii prin rezervoare, altii in buteliile de GPL, au fost in stare sa bage pana si in cauciucuri. Romaul nu are leac atunci cand e vorba de furat… Are imaginatie destul de bogata.

Ei bine, in ultima vreme destul de greu mai gasesti tigari in oras pe la diversi care se ocupa cu contrabanda. S-au pus cu controalele pe ei si cred ca daca o tin tot asa, in maxim 3 luni de zile nu o sa mai existe nici macar o tigare in oras cu timbru sarbesc sau mai grav, fara timbru. Intr-un fel, ceea ce se intampla este ceva destul de normal pentru o societate corecta, doar ca nu se incepe de unde trebuie. Cei care fac adevarata contrabanda nu trec cu masinile mici. Trec cu dubele si cu tirurile. Politia de Forntiera se ia tocmai de amaratii care isi castiga painea din aceste tigari. Bine, o paine mai mare … Clar o duc foarte bine insa dupa cum spuneam, nu acolo este contrabanda.

Gata cu tigarile din Vama… Oricum, este 11 lei un pachet la bisnitari si 14 lei in magazin, deci nu mai vad cine ar mai putea sa cumpere de la ei. Adevarule este ca si sarbii au crescut preturile pe la ei, nu mai sunt profiturile asa de mari ca alta data dar oamenii prefera sa faca vama de cat sa isi caute altceva de munca.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.