De ce nu suntem constienti de obezitate?

Nu stiu ce se intampla insa in fiecare zi observ oameni destul de grasi care nu fac nimic sa schimbe situatia de fapt. Nu stiu, cel putin mie mi s-ar parea o problema sa am 150 de kile si sa-mi cada burta peste pula. Ma uit pe strada si vad ca altii gandesc altfel, nu le prea pasa. Eu inteleg faptul ca nu trebuie sa iti pese de ce spun cei din jur, insa nici sa traiesti asa in nesimtire nu cred ca e prea ok. Acuma, sa fim seriosi, 90% din obezi sunt obezi din cauza faptului ca baga in ei ca spartii. Da-le naiba de organizatii antidiscriminare, ca trebuie sa spunem lucrurile pe nume data si odata.

Cati obezi de 150 de kile vedeti seara ca alearga la padure sau pe stadion? Ei bine, eu de o luna alerg si la padure si pe stadion si nu am vaut absolut niciunul. Cei care alearga la padure sau pe stadion sunt oameni normai care au inteles de mult faptul ca numai cu sport si o alimentatie sanatoasa pot sa fie si ei normali si sanatosi.

Ma intreb de ce nu suntem constineti de obiezitate? De ce continuam sa ne afundam in kilogramele in plus in loc sa luam masuri, sa schimbam mancarea, stilul de viata, etc? Oamenii se comporta de parca ar trai vesnic si nimic nu ii poate atinge. Ei bine, tin sa ii dezamagesc pe cei care au peste 100 de kile de grasime pe ei: viata e scurta, grasimea nu ajuta la nimic, din contra, te imbolnaveste. Cunosc oameni care au stat in spital 3 luni de zle din cauza unei operatii de apendicita. Din cauza grasimii nu se mai inchidea rana… Asa ceva nu doresc nimanui.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.