A inceput sezonul nuntilor

Se pare ca a inceput sezonul nuntilor. In aceasta perioada observ tot mai multe mirese pe strada, prin parc, prin biserici. La noi in oras e un obicei ca mirii sa se duca sa faca poze prin parcul din centru, pe la fantana, prin port, peste tot. din aceasta cauza, vezi miri si mirese peste tot sambata si duminica. Nu stiu daca este bine sa ii zic sezonul nuntilor, insa stiu ca are legatura si cu postul. In aceasta perioada nu se tine post si astfel se pot oficia nunti.

Bisericile din oras sunt tixite cu programari, bucuria popilor. Fac popii bani in aceasta perioada de nu-i adevarat. Stim cu totii cati bani se cer pentru cununii si chestii de-astea. E destul de ciudat sa vezi cati bani se duc cu nunta, uneori nu ma mir ca unii fac o afacere din asta si vor sa isi scoata parleala cu darul. In fine, nu e bine sa judecam pe nimeni. Trebuie sa traiasca si popele, nu? Si ei e omi!

Sezonul nuntilor cred ca tine pana prin toamna cand se intra in post. In acasta perioada cei care au ceva restaurante isi mai fac un ban, doi, caci in rest nu cred ca vine nimeni de pe strada ca sa manance la ei. Cred ca acesta este singurul motiv pentru care ti-ai face restaurant in Romania, sa tii nunti si botezuri in ele. Noi nu avem nici bani de restaurante nici o mentalitate formata in acest sens. Noi suntem obisnuit sa mancam acasa, ieftin si mult, nu putin si bun cat ni se ofera la restaurant. Romanii vor sa se ghiftuiasca si asta pe bani putini, nu sa dea 50 de lei pe o portie de 200 de grame…

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.