A trecut ceva vreme de la prima Dacia 1100

47 de ani s-au scurs de cand primul model de Dacie a iesit pe strazile din Romania. Disuctam aici despre Dacia 1100, fabricata de Automobile Dacia SA, in 1968. Putin timp ne mai desparte de momentul in care se vor implini 50 de ani de la prima masina scoasa pe poarta fabricii si cred ca trebuie sa ne mai aducem aminte de acest model din cand in cand. A fost un model plin de istorie si cu multa insemnatate in economia Romaniei comuniste. Sa nu uitam ca in 1970 se traia destul de bine in Romania comunista, problemele au inceput abia dupa 1980.

Ce fel de masina era Dacia 1100

Dacia 1100 era de fapt un Renault 8 si productia sa a fost oprita in 1971, adica la 3 ani de la lansare pentru ca venea din spate Dacia 1300. Aceasta berlina avea motorul in spate, adica unde au in ziua de azi majoritatea masinilor portbagajul. Bineinteles, masina cu numarul 1 a fost facuta cadou dictatorului Ceausescu, nu se putea altfel.

Berlina in 4 usi nu era deloc o masina slaba, atingea aproape 140 de km / h  si avea 46 de cai. Era o configuratie destul de ok la vremea aceea, motiv pentru care inca mai veden cate una ratacita pe strazile din Romania. Exista oameni care au tinut la aceasta masina foarte mult iar faptul ca inca o vedem pe strada certifica calitatea de constructie dar si dragostea oamenilor pentru o astfel de masina.

Fiabilitatea Dacia 1100

Certitudinea calitatii acestei masini o vedeti in lcipul de mai jos, urcat de un impatimit de Dacia 1100 pe Youtube. Masina poreste si la -20, -25 de grade. Este intretinuta ce-i drept, insa nu are nimic impovizat sau in plus dupa cum se poate vedea si in imagini. Este o masina standard ce a supravietuit vremurilor.

 


 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.