1000 de oameni dati afara de la BBC

Din pacate, cei de la BBC sunt fortati sa dea 1000 de oameni afara din televiziune din cauza faptului ca nu mai fac fata cheltuielilor. In ultimii ani, tot mai multi telespectatori migreaza inspre televiziunea pe internet, TV-ul este incet incet dat uitarii. Este ceva destul de normal daca ne gandim la cat de mult influenteaza internetul in ziua de azi totul in jur.

Astfel, postul de televiziune a incasat anul acesta mai putin cu 150 de milioane de lire fata de cat au prezis anul trecut managerii acestui post.

Cat platesc englezii daca au TV in casa

In cazul in care nu stiati, fiecare casa din Anglia care detine TV trebuie sa plateasca 145.5 lire pe an catre aceasta televiziune BBC, un fel de taxa radio – tv din Romania doar ca la alte nivele. BBC este o televiziune publica si a fost fondata in anul 1922, mai sunt cativa ani si indeplineste 100 de ani de activitate.

Specialistii estimeaza niste scadeti de profit de inca 150 de milioane de lire pana in 2017 pentru aceasta televiziune datorita faptului ca societatea se indreapta incet incet catre solutii online.

Ce spun oficialii BBC

“Din cauza ca tot mai multi oameni folosesc iPlayer, telefoanele mobile si reluarile de pe internet, numarul gospodariilor cu televizor este in scadere. De asemenea se dovedeste ca este nevoie ca taxele sa fie modernizate astfel incat sa acopere serviciile digitale”, spune BBC.

Vremuri dificle impun masuri dificile

Cei de la BBC trebuie sa stranga cureaua daca doresc sa ramana pe piata si astfel, 1000 de angajati vor fi dati afara. Televiziunea trece printr-o perioada nu tocmai buna si faptul ca este post public, nu ajuta prea mult. In Anglia, statul nu se implica atat de mult ca in Romania si bine face… Fiecare trebuie sa se descurce cum poate si cu siguranta cei de la BBC vor gasi o solutie pana la urma.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.