Asfaltarea strazilor nu este niciodata prioritate pentru romani

Am ajuns la aceasta concluzie dupa ce am fost prin localitatea Stefan Odobleja din judetul Mehedinti. Desi autoritatile au turnat piatra pe drum urmand sa vina cu asfaltul, in urma cu vreo 5 ani, se pare ca au uitat sa mai vina. Poate s-au luat cu alte treburi si pur si simplu au uitat. Anul acesta am inteles ca iar umbla zvonul ca s-a asfalta… Nimeni nu stie o data exacta, insa asa se zice… Nu cred o iota, nu cred ca acel sector de drum se va asfalta in urmatorii 5 ani si va spun imediat de ce…

  1. In primul rand, in Romania nu se face absolut nimic daca nu exista in interes. Asa se intampla cand disuctam despre lucrari publice, incepand cu fantani si terminand cu asfaltare de strazi. Daca nu e vorba despre parandarat, nimeni nu misca un pai. Probabil pe la Stefan Odobleja, parandaratul s-a lasat asteptat in acesti ani, motiv pentru care si asfaltul se lasa in continuare asteptat.
  2. In al doilea rand, disuctam despre un sector de drum cu importanta medie spre scazuta. De ficare data cand trec pe acolo la ceas de seara, abia daca vad cate o masina ratacita. Nu se circula pa cel drum, poate pentru ca este aproape impracticabil, poate pentru ca este vorba despre niste sate depopulate.
  3. Discutam despre niste fonduri destul de importante, sunt cel putin vreo 5 km din cate am vazut eu, plus ce o mai fi dupa destinatia mea… Deci, cine aloca atata banet dintr-o data?
  4. In Romania nimeni nu munceste. Mai ales la tara… Oamenii in zona nu ai nici macar apa in curte si noi disuctam despre asfalt? De ce sa il toarne? Ca sa il sparga din 10 in 10 metri cand or sa vina cu apa sau canalul?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.