Ne tinem de cuvant?

Nu stiu de ce, insa romanii sunt foarte neseriosi. Cu greu mai gasesti pe cineva in ziua de azi care sa se tina de cuvant atunci cand isi ia un angajament. Nu stiu de ce exista atata neseriozitate instalata in mentalitatea colectiva, caci se pare ca neseriosii sunt mult mai mult de cat seriosii. Cred ca aceasta mentalitate s-a mulat pe specificul societatii dintr-o anumita zona, iar cum Mehedintiul e cel mai prapadit judet din tara, e clar ca neseriozitatea este si ea litera de lege.

Rar de tot gasesti un om care sa se tina de cuvant, indiferent despre ce promisiune este vorba. Multi promit si putini executa. Numai gura e de noi si din pacate nu este ceva cu care sa ne laudam. Seriozitatea trebuie sa fie trasatura caracteristica a omului. In alte colturi de tara exista oameni seriosi, i-am vazut, i-am intalnit, insa in Severin nici vorba. Azi vorbesti ceva cu ei, maine se comporta ca si cum nu ar fi existat nici un dialog.

Cat de greu efratilor sa ne tinem de cuvant? Se pare ca e aproape imposibil, la fel de imposibil cum e sa gasesti si oameni care sa vrea sa vina la munca de exemplu. Ne vaitam cu cea mai mare rata a somajului in Mehedinti, insa nimeni nu vrea sa munceasca. Toti stau acasa si prefera sa faca combinatii sau sa stea pur si simplu degeaba de cat sa iasa la munca, cu ziua macar, ce se gaseste. Toata lumea plange ca AJOFM nu isi face treaba, insa chiar daca si-ar face, cine ar ocupa posturile unde e nevoie de munca fizica? Atata timp cat nu exista seriozitate nu cred ca exista nici locuri de munca. In primul rand trebuie sa invatam sa ne tinem de cuvant, sa invatam sa respectam un angajament…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.