Dunarea cam agitata strica croazierele

Zilele acestea in portul Drobeta am prins destul de multe vase de croaziera. Vin din Bulgaria si din Germania. Ei bine, saptamana aceasta vremea a cam stricat planurile celor ce doreau sa se bucure de o croaziera pe Dunare. Nu stiu cat costa una, insa cu siguranta m-as inscrie si eu daca as avea ocazia cu toate ca ma cam sperie gandul de a sta izloat de restul lumii pe un vaporas nu prea mare.

Nu va imaginati ca acosteaza in portul Drobeta vase de genul Titanic, nu, nici vorba. Discutam despre niste vaporase de maxim 100 de metri lungime si vreo 10 metri inaltime. Au un singur etaj si probabil este casa pentru aproximativ 50 – 100 de persoane pe timpul plimbarii. Sunt curios cat dureaza o croaziera pe Dunare din Drobeta pana in Germania. De costuri nu intreb ca oricum nu am bani.

Am observat ca majoritatea celor ce pleaca in asemenea croaziere sunt pensionari germani, francezi, belgieni si asa mai departe. Sunt oameni care o viata intreaga au muncit si au decis ca este momentul sa se relaxeze. Probabil isi si permit… La noi ce pensionar si-ar permite sa plece in croaziera cand are pensia de 150 de euro? Pensie din care trebuie sa si traiasca bineinteles… Chiar as vrea sa vad pe viitor si romani in asemenea tentative… Poate ca Guvernul ar trebui sa se implice in organizarea gratuita de asemenea croaziere. Cum le da facilitati pe la Herculane si pe la Olanesti, Felix, etc, ar putea sa le dea posibilitatea de a pleca si intr-o croaziera pe Dunare pentru 2 saptamani sau naiba stie cat tine una…

Daca voi avea ocazia si banii, cu siguranta o sa incerc si eu o astfel de croaziera. Poate nu trebuie sa astept pana ajung la pensie ca sa ma bucur de una, nu?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.