Ajutorul social in Romania

Ajutorul social a devenit in Romania un mod de viata pentru unii, lasand la o parte tiganii. Da, tiganii sunt primii la ajutor social pentru ca dau nastere la 20 de copii apoi incep sa chiraie ca nu au cu ce sa ii creasca. Bineinteles ca nu ii angajeaza nimeni si nici ei nu cauta de munca.

De ce toata lumea prefera sa stea pe ajutorul social de cat sa mearga la munca? Ei bine, daca nu ai nici un venit iei masa la cantina sociala, iei ajutorul social. Daca te duci la munca, nu mai iei nimic inafara de salariul minim pe economie, ce nu iti ajunge pentru mai nimic. Se duce si masa gratis, se duc si banii gratis.

E strigator la cer, sa fie atat de mult si atat de tineri. Da, cei care intr-adevar sunt batrani sau bolnavi, ii inteleg. Ei sa primeasca, dar nu toti tiganii si toate putorile orasului. Cand a fost vorba sa iasa la curatat de spatii verzi, au inceput sa se coiasca toti asistatii sociali, ca sunt bolnavi, eventual pe moarte, asteapta sa-si deie duhul in orice clipa. Orasul era curatat de batrani si batrane constiincioase cu bun simt care desi aveau o varsta destul de inaintata, primeau bani de la primarie si se simteau aiurea daca nu raspuneau apelului primarului.

De asemenea oameni avem nevoie, nu de toate ciorile ce s-au aciuit la ajutorul social ca musca la rahat. Nu am nimic cu nimeni, insa vreau ca oamenii sa aiba bun simt si sa fie corecti. Cei care nu au si nu pot sa munceasca sa primeasca, cine e bun de munca sa se duca la munca. De putori, e plin Severinul, de oameni cu bun simt si muncitori mai putin. Poate ca in urmatorii ani se va schimba ceva in aceasta directie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.