Sfarsit de iunie cu 15 grade

De dimineata pe la ora 7 cand am plecat, termometrul masinii indica 15 grade Celsius. Adevarul este ca si aseara cand ma indreptam catre casa tot ceva de genul era, mai precis vreo 18… Ma asteptam sa fie oleaca mai frig de dimineata, insa se pare ca am uitat ce inseamna sa fie frig. Nu cred ca se asteapta nimeni ca de la 35 degrade sa scada temperatura dintr-o data la 20. E prea brusc si prea mult. Credeam ca am scapat de primavara, insa se pare ca din cand in cand isi mai arata coltii cate-o data.

Nu am avut parte de cine stie ce ploi, insa cele cateva au pus capac vremii frumoase. Nu mai e vreme de plaja iar cei care s-au dus la mare in aceasta perioada au reusit sa isi strice concediu. Poate ca or fi reusit sa se ocupe cu altceva inafara de plaja cand au fost pe litoral, insa nu prea cred. Daca la noi au fost 15 grade, in Mehedinti, ma astept ca la mare sa fi fost vreo 10 pentru ca acolo oricum temperaturile sunt mult mai mici. La mare pe timp de vara este intotdeuana mai rcoare.

Mai sunt 5 zile si trece luna, ciudat cum va fi iulie. Daca stam sa ne aducem aminte cum a fost anul trecit, cred ca reusim cu brio sa ne incadram in acelasi climat. Adica temperaturi sub 35 de grade si vreme destul de sucita. Anul trecut umblai cu bluza pe tine desi era iulie. Sa speram ca anul acesta o sa avem parte de o vara in toata regula.

Cred ca ne batem joc prea mult de planeta si ea incepe sa rabufneasca prin aceste schimbari climatice, atat de nocive pentru organismul nostru… Stim cu totii ca aceste schimbari de temperatura bruste nu fac altceva de cat sa debusoleze total organismul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.