Pretul la benzina si motorina nu mai scade

Din pacate, pretul la motorina si benizna nu mai vrea sa scada. Cred ca pompagii au facut punte cu dracul si au decis ca e momentul sa se pricopseasca, jecmanind astfel cetateanul de rand sau clientul, cum vreti sa-i spuneti, spuneti-i. Mi se pare destul de ciudat ca intr-o tara saraca, cea mai saraca tara din UE sa avem cle mai mari preturi, insa e ceva cat se poate de normal. Asa este peste tot in lume. In tarile in care saracia este lucie, preturile sunt foarte mari. Cred ca incepem sa semanam din ce in ce mai mult cu tarile bananiere de prin Africa, insa deocamdata ma tem sa concluzionez asta.

Prin Ianuarie, cand barilul de petron a scazut drasit, motorina ajunsese undeva pe la 4.95 lei / litru. Dupa, a inceput sa cresca dolarul si pe semne, pompagii au inceput sa umfle iarasi preturile carburantilor, ajungand astazi ca un litru de motorina sa coste nici mai mult nici mai putin de 5.70 lei / litru. Pai ce mi-e 5.7, ce mi-e 6 lei cum era anul trecut? Nu a scazut nimeni nimic. Ca la romani…

Am lucrat pentru vreo 2 ani in aceasta industrie si tot ce pot spune este faptul ca dupa ce a srescut dolarul, pretul crburantilor a crescut insa nu siin factura. Acestia au umflat preturile artificial mintind ca de vina este dolarul. Imi aduc aminte cu cat primeam GPL – ul de exemplu cand barilul s-a ieftinit si stiu cu cat il primeam in urma cu o luna cand inca lucram. Pretul este acelasi pentru achizitie, insa la pompa a crescut destul de mult.

Nu mai zic nimc, atata timp cat o sa existe mentalitatea de jecmaneala in mintea romanilor si a patronilor romani, nu se va intampla niciodata minunea de a avea carburanti ieftini.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.