Lipsa de echipamente profesionale

De multe ori ma intreb ce as face in cazul in care as fi nevoit sa imi deschid o afacere offline. Pur si implu sa zicem ca mi-as deschide un mic magazin, copy-shop, indosariere, legatorie documente si asa mai departe. primul pas ar fi echipamentele, nu? Evident, intr-un oras precum Severinul, nu ramane de cat o singura solutie: internetul. Nu exista productie in oraslele mici, asa ca nu exista nici suport pentru micii intreprinzatori in ceea ce priveste achizitia de echipamente profesionale din oras.

Intr-un fel e destul de logic, nu? Daca nimeni nu produce nimic, de ce ar exista magazine care sa aprovizioneze cu aparatura de produs? Cu toate acestea, va spuneam ca exista o solutie totusi, iar aceasta se numeste internet. Internetul in ziua de azi a devenit un suport formidabil pentru comert, pentru orice. Se vinde orice pe internet iar faptul ca utilizatorii sai sunt din ce in ce mai numerosi, asta nu inseamna de cat de bine. Cu cat vom avea mai multi utilizatori de internet cu atat vom avea mai multi potentiali clienti pentru produsele si serviciile oferite de noi, mici intreprinzatori in sfera online.

Gasesti aparate de biguit doar aici in cazul in care ai nevoie de asa ceva. Am zis sa dau acest exemplu pentru ca tot ramansesem in aceasta sfera a copy-shop-ului. M-am gandit de multe ori sa deschid unul, dat fiind experienta pe care o am in lucrul cu hartia. Povesteam in articolele trecute ca am lucrat la tipografie inca de la 17 ani… Deci, ma pricep destul de bine. Insa, ma tot razgandesc pentru ca nu prea pare genul de afacere pe care as suporta-o… Pai sa stau toata ziua sa trag la xerox si sa primesc 10 bani, 30 de bani… Mi se pare ca e nevoie de prea multa rabdare si muschi seriosi ca sa poti cara profitul acasa la sfarsit de zi, acesta fiind cateva kg bune de monezi. Nu as vrea sa par rautacios, insa nu imi plac afacerile cu mizilic. La fel spun si despre taximetrie, unde, in Severin, nu faci altceva de cat sa aduni cate 2 lei, 3 lei, 4, lei sau in cel mai bun caz 5 lei de la clineti. Stai cate 2 ore in statie pana vine o comanda si te ducei doua coltiri, iar de plata apare pe casa 3 lei si 14 bani. Nu imi doresc sa castig intr-o zi milioane, dar nici sa stau sa adun cate 20 de bani nu pot.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.