Pepsi parca nu mai e Pepsi

Imi aduc aminte de Pepsi la sticla de 1L, sticla de sticla bineinteles pe care il gaseam la magazine in anii 90. Trebuia sa vii cu sticla de schimb, altfel nu-ti dadea. Asa era atunci, trebuia sa vii mereu cu ambalaj de schimb daca voiai sa cumperi ceva din sticla, indiferent ce, suc, bere, apa, etc.

Imi aduc aminte de gust avea acel Pepsi la sticla, extraordinar. Era si reclama “Nea Nicu, vrei Pepsi la litru?”… Cred ca ne-o aducem aminte cu totii, toti cei care am copilarit in anii 90, niste ani prea frumosi ca sa ii putem uita vreodata. Chiar daca eram saraci, tot ne permiteam cate un Pepsi la litru la cateva zile. Traiam cu foarte mult sifon pe atunci si suc la plic. Ce era sucul la plic? Era un praf pe care iil turnai in sticla, puneai apa sau sifon si faceai suc. Dintr-un pliculet de cateva grame faceai 2 litri de suc. Era ieftin, prost, dar de bucuram de el.

Pepsi din ziua de azi nu stiu, nu mai are celasi gust. S-au prostit de tot. au inceput sa faca Pepsi cu lamaie si fara zahar si fara draci de-amiaza. Pepsi clasic nu mai are nici un gust. Daca ai bafta sa cumperi un Pepsi din strainatate vei vedea diferenta. Probabil, afara inca se pastreaza reteta, nu se umbla la ingrediente pentru a scoate profit mai mare.

Pepsi la doza ins chimb, parca mai vine de acasa, dar nu cu mult. Este singurul pe care il cumpar si da, prefer sa dau 8 lei pe 1 litru de suc de cat sa dau 5 lei pe 2 litri. Prefer putin si bun, calitate, nu mult si prost. In plus, eu nu beau niciodata atatd e mult suc. Pur si simplu daca cumpar o sticla de Cola la 2 litri sta in frigier o saptamana pana sa o dau gata… Nu mai are nici un gust dupa ce deschizi sticla, asa ca ce rost are sa cumpar mult daca nu consum?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.