Hotii de oglinzi

Se pare ca e la moda furtul oglinizlor retrovizoare ale masinilor din parcare. Pe vremea cand aveam Fiatul m-am trezit si eu fara oglinzi. Probabil, la ceas de noapte, un tampit a venit si le-a furat ca sa le vanda probabil cu 10 lei, cat sa coste second hand o oglina de Fiat Punto din 98? Ca sunt 50 de lei noi, mecanice, nici macar electrice…

Recent, am vazut cazuri asemanatoare prin Craiova si nu m-a umflat rasul, ci dimpotriva, compasiunea. Inteleg cat de aiurea e sa te trezesti dimineata si sa te duci la munca, insa cand te dezmeticesti si ai pornit deja masina vezi ca nu mai ai oglinzile. Injuri de toti sfintii si deja incepi sa vizitezi centrele de dezmembrari pentru a-ti cumpara altele.

Politia clar nu isi face treaba, daca si-ar face treaba cu siguranta nu am mai avea asemenea probleme. Nu mai sunt patrule de jandarmi care sa se plimbe noaptea pe strazi, sau politisti de proximitate. Se simte lipsa de autoritate pe strada si din aceasta cauza, rata infractionalitatii a crescut considerabil. Totusi, nu inteleg cat de prosti sunt si hotii care fura nimicuri de 10 lei second hand. Probabil sunt niste drogati disperati sa faca rost de tigari, altfel nu imi explic.

E pacat ca se intampla asa ceva si e pacat ca politia nu face nimic. Toti cei prinsi sunt minori si nu prea are nimeni ce sa le faca. Am un amic ce s-a trezit dimineata cand sa plece la serviciu ca nu mai avea bara din fata de la Opel. Pur si simplu au venit niste derbedei noaptea inarmati cu chei, surubelnite si toate cele si au desfacut-o fain frumos fara sa o rupa sau sa o zgarie si au luat-o.

Asa e la noi in Romania, vezi ceva pe starda si-ti trebuie, il iei si gata…

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.