Samsarii de legume

Am citit recent un articol pe internet referitor la taranii de la Braniste, nevoiti sa isi inchida solariile din pricina faptului ca nu isi mai scot investitia. Haideti sa va explic putin cum sta treaba… Oamenii de la tara din acea zona a Mehedintiului au gradini, solarii, cu care produc legume. Ei nu pot intra pe pietele din oras cu ele pentru ca nu mai exista mese de inchiriat in piata. Toate sunt luate deja de niste samsari care bat la poarta taranilor si le ofera 30 de bani pentru 1 kg de castraveti de exemplu. Ia castravetii cu 30 de bani si ii vand in piata cu 1.5 lei/kg.

Taranii in ultima vreme prefera sa arunce legumele sau sa le dea la porci de cat sa mai imbogateasca speculantii.

Mie unul mi se pare cea mai mare nemernicie, sa inchizi usa unui producator ca sa prosperi tu, amator de chilipiruri numit si samsar.

Imi pare rau ca autoritatile locale nu fac nimic pentru a ajuta acesti oameni. Dupa parerea mea, cei care au mese in piata ar trebui sa fie si producatori. Aceste mese nu ar trebui date de primarie unor oameni care distrug economia orasului si se fac gogoasa de bani pe munca altora.

Taranii trebuie grupati in microintreprinderi si astfel sa poata intra macar pe piata hipermarketurilor din oras. Se stie faptul ca hipermarketurile se aprovizioneaza din strainatate din cauza faptului ca nu au optiuni pe piata interna.

Eu unul daca as fi la conducerea acestui oras nu as mai da autorizatii la tiganii ce fac specula cu legume in pietele din oras, as da dreptul de a vinde numai oamenilor care pot dovedi productia proprie. Altfel, se ajunge ca in cazul de fata, cand samsarii bat la portile celor de la Braniste si le ofera 30 de bani pe kg.

One Response

  1. raul June 11, 2015

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.