TOP cele mai nesanatoase 4 mancaruri – alimente

Romanii manca mult si prost, nu incape indoiala. Cel mai distractiv e atunci cand vin sarbatorile si toata lumea e disperata dupa mancare. Baga in ei ca spartii pana ajung la spital. Nu am inteles niciodata de ce de sarbatori trebuie sa te indopi de parca ar fii ultima masa din viata ta. Evident, e vorba despre o mentalitate extraordinar de inapoiata cu care nu avem cum sa dam inainte. Nu trebuie sa ne mai miram ca o ia tara la vale cu noi cu tot…

Daca tot mancam mult, hai sa mancam si prost… Am aici un top cu cele mai nesanatoase alimente pe care romanii le baga in ei ca spartii:

  1. Fast Food: shaorma, hamburger si toate cele. Mai este numita si “junk food” din pricina tonelor de E-uri si chimicale daunatoare organismului continute. Americanii au devenit un popor de porci din cauza fast food-ului si nici noi nu suntem departe.
  2. Snaks-urile… Incepand cu Lays si Chio, cipsuri si toti dracii… La fel, rasponsabile de obezitate si de dezechilibre in organism. Pline cu chimicale si E-uri capabile sa ne dea ceva boli fara vindec insa romanul e impasibil… Nu-l intereseaza.
  3. Scurile: carbogazoase, necarbogazoase, imbuteliate in doze, sticle, hartie si asa mai departe. NU EXISTA sucuri bune pentru organism in comert. Daca vrei sa faci un suc bun, ia 1 kg de mere si stoarce-le la tine-n batatura. Sucul rezultat este singurul natural.
  4. Semipreparatele si carnea: aici bagam toate bombele chimice care vin frumos ambalate in cutii de carton, pregatite doar de prajit. Peste, chiftele, chiar si micii ce numai carne de oaie nu contin… Cine vrea sa stea departe de E-uri si de chimicale sa stea departe si de aceste alimente.

Nu am pus 5 la numar pentru ca nu vreau sa fiu ca restul, ajung acestea 4…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.