Case construite sub stalpii de inalta tensiune

Eu parca tineam minte ca autoirtatile nu eliberaza autorizatii de constructie pentru case dac acestea urmeaza a fii construite sub stalpii de inalta tensiune. Ei bine, ce sa vezi? Vreo 5 case sunt construite sub un asemenea stalp chiar in fata blocului meu, la vreo 200m distanta. Cred ca sunt doua varianta, sau mai bine zis 3: s-a schimbat legea si au voie sa construiasca acolo, au construit fara autorizatie, au primit autorizatie dand spaga pe la primarie.

Nu cred ca mai e nevoie sa ne intrebam ce si cum, ne-am obisnuit cu acest sistem corupt si plin de spagari si spagangii. Practic, cei de la primarie nu ai nici o problema cu faptul ca undele nocive ii vor afecta pe cei care vor locui in acele case, pe ei ii intereseaza sa isi umple buzunarele cu spaga in orice mod, nu conteaza mijloacele.

Ma gandeam ce scandal o sa iasa daca se constata ca acele case au fost construite cu autorizatie, mai ales daca or sa afle cei care nu au primit autorizatie desi au avut un caz asemanator. Asa e in Romania, ciuda si ranchiuna pana la Dumnezeu, sa moara toate caprele din sat, nu doar a vecinului. Pana la urma, aceste constructii sunt interzise din motive de sanatate si de siguranta, pai ganditi-va daca pica un cablu de pe stalp la om in casa… Cam ce pagube credeti ca vor fii?

Eu unul nu mi-as cosntrui niciodata o casa intr-o zona nociva, despre care toata lumea stie ca e cu probleme. Probabil la noi la Romani nimeni nu da 2 bani pe studii si pe cei care nu recomanda asemenea amplasamente. Noi mereu ne dam rotunzi ca stim mai mult de cat orice priceput, in materie de orice… asa ca nu e de mirare ca nimeni nu asculta de nimeni.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.