Tatuajul din puscarie

Am observat un tatuaj destul de des intalnit la cei care au fost in puscarie: 4 puncte ce simbolizeaza colturile unui patrat iar in interiorul acelui patrat, inca un punct… Patratul reprzinta celula si punctul din mijloc reprezinta puscariasul. Inainte nu stiam chestia asta si vedeam destul de multi oameni tatuati in acest mod. Unii pe mana, altii pe umar si asa mai departe. Fiecare cum considera probabil, dupa preferinte.

Nu stiu ce se intampla, ori avem noi o tara plina de infractori nenorociti, ori in Severin e polul infractorilor… mai ales al celor tatuati … Am auzit mai de mult ca in Norvegia, Suedia, Finlanda, se inchid puscarii din lipsa de “candidati”… Cred ca statul Roman ar trebui sa faca ceva contract cu aceste tari si sa inchirieze celulele acelor inchisori. S-ar umple tarile scandinave de bani caci la cati puscarias avem, abia daca mai exista cate un loc liber pe ici pe colo pe la Jilava…

De fapt, am citit undeva mai de mult ca statul roman se gandeste sa mai construiasca ceva inchisori din pricina solicitarilor tot mai mari din ultima vreme. E drept, ar trebui sa faca unele mai serioase pentru atata lume buna cata intra la bulau in ultima vreme. E nevoie si de oleaca de lux pentru ai de Becali si Voiculescu, oameni obisnuiti de mici copii cu salteaua plina cu bani.

Sunt sigur ca ne dorim cu totii o tara in care sa nu existe puscarii, o tara precum Norvegia sau Suedia in care usile noaptea stau deschise pe la casele oamenilor. Nu exista acea teama de infractor precum in Romania. La noi o inchizi cu 5 lacate si tot nu e suficient, tot te calca hotii. Poate pe viitor vom reusi sa extirpam gandul furtului din mentalitatea colectiva… sau nu?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.