Ne pregatim de BAC

Liceeni a cam incheiat socotelile cu scoala. E drept, cei care sunt clasa a 12-a oricum nu prea mai dau pe la scoala pe motiv ca stau acasa sa invete, insa evident e o tentativa de chiul extraordinara. Corect sau nu, se intampla in toate liceele din Romania, indiferent de “renume”.

Imi aduc aminte cand am dat eu acest examen, era perioada in care nu existau camere de luat vederi in clase. Cu toate ca era libertate, nu am copiat cine stie ce. Nu eram genul care sa isi iroseasca saptamani intregi facand copiute. Singurul loc unde am copiat a fost la geografie, unde bineinteles ca nu am avut timp sa invat. Daca un an de zile nu ai invatat nimic, mai ingrasi porcul in ajun? E clar ca nu…

Toata lumea se foia in jur, cu subiectele pe masa, scoteau copiute si fituici, incercau sa scrie cat mai mult. Oameni prosti… Stiti bine ca atata timp cat conteaza ce scrii nu cat scrii, poti sa scrii si 10 pagini, tot zero vei primi la punctaj. Da, prostia e ereditara si se transmite din generatie in generatie. Nu exista generatie mai proasta ca alta…

Luna ce vine incep probele pentru bac si sunt curios care va fii promovabilitatea pentru ca in ultimii ani nu a prea saltat de 30 – 35%. Sunt niste cifre care ascund mult adevar, care spun o poveste despre Romania nu tocmai placuta. Ce se va intampla cu aceasta tara daca 70% din elevi nu sunt in stare sa promoveze un examen pentru care au avut timp 4 ani de zile sa se pregateasca?

Ne pregatim de bac apoi de admitere la facultate, daca luam bacul bineinteles. Si daca nu il luam lasa, ca sunt facultati care accepta si fara diploma. Si dac anu accepta lasa, mergem in Spania la cules si facem bani intr-un an cat altii in 10 aici in Romania. Ce atata carte?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.