Cum scapi eficient de buruieni?

Dupa ploile din ultimele zile sau mai bine zis utimele saptamani, buruienile au inceput sa rasara intr-o veselie, chiar daca pamantul fusese ras in prima instanta cu ceva buldozer, chiar daca e alocuri am dat cu ceva erbicid. Am folosit un erbicid destul de scump, undeva la 70 de lei / litru pentru ca am crezut ca este eficient. Chestia e ca eficienta apare doar pe moment. Se usuca planetele si mor in cateva zile, insa peste o luna sunt inapoi altele mai mari, mai verzi si mai greu de starpit. De multe ori cred ca isi fac ambitie sa creasca la 2 saptamani dupa ce dau cu erbicid ca sa imi ies eu din pepeni.

Am incercat sa sap, am incercat sa pun pamant peste, erbicid, am incercat tot ce zboara si se misca in materie de starpit buruiana. Nimic nu functioneaza. Am impresia ca depinde foarte mult si de teren, de pamantul in sine. Depinde cat de mult este “insamantat” cu diverse balarii greu de starpit. E destul de frustrant sa iti doresti de exemplu sa iti amenajezi curtea casei si sa fii pus in postura de a starpi la infinit niste buruieni. Te apuca si nervii…

Pana la urma cred ca o sa chem o basculanta sa ia tot pamantul si il arunc. Alta solutie nu am, nu imi permit sa dau cate 70 de lei pe luna pe erbicid, nici macar timp nu am de asa ceva. Nu am cum sa ma tin la buruieni. Ma duc la padure si incarc o masina de pamant si termin povestea. Daca ai bafta sa ai pamant rau, dupa cum spuneam, tragi o viata intreaga lupta contra buruienilor si bineinteles ca nu ai cum sa fii biruitor. Daca aveti vreo idee mareata despre cum pot scapa de buruieni, este bine venita.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.