Ce inseamna intretinerea la o masina?

Foarte multi oameni nu ia in calucl intretinerea atunci cand vine vorba despre o masina. Evident, nu disuctam despre cei care cumapra masini noi, ci despre cei care cumpara un faras second hand apoi se asteapta ii tina o vesnicie fara sa se defecteze. Din cate am observat, masinile aduse din strainatate sunt destul de ingrijite, in sensul ca sunt rulate pe sosea, nu pe tarla. O masina adusa de afara poate circula in Romania fara sa se bage un leu in ea timp de vreo 2 ani. Dupa 2 ani, incepe dezastrul. Bani pentru bucsi, pivoti, capete de bara si asa mai departe. Parca am fi mers cu masina la offroad.

Strainii nu schimba piesele de pe masina cum le schimbam noi si de fiecare data cand inlocuim o piesa in Romania, cea noua e mult mai proasta fata de cea e pe masina in momentul schimbului, piesa cu care masina vine de afara.

Astfe, intretinerea masinii costa destul de mult in Romania si dupa cum spuneam, nu putini sunt cei care sunt exasperati de aceste piese ce se schimba continuu. Neamtul nu le schimba niciodata iar romanul in fiecare an. Pai pe langa faptul ca piesa romanului cumparata din magazin va fi la genunchiul broastei piesei neamtului din punct de vedere al calitatii, drumurile patriei noastre sunt un maidan. De la atata zdruncinatura, se duce dracu masina …

Cel care nu a avut masina niciodata si isi cumpara una Second Hand, e destul de mirat cat de multi bani poate sa manace una. E de-a dreptul stupid. Faptul ca piesele din magazine sunt niste facaturi ordinare, nu ajuta cu nimic in aceasta ecuatie. Scumpe si proaste. Cine isi permite o masina noua, sa cumpere cu incredere. Cine isi permite una second hand sa gandeasca de 2 ori inainte sa ia aceasta decizie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.