Avem motorina la pompe sau alti draci?

Imi pun intrebarea asta pentru ca incep sa ma indoiesc din ce in ce mai tare de calitatea motorinei din comert. Nu stiu ce se intampla, insa in ultima vreme indieferent de unde iei motorina din oras, e cu probleme. Ce inseamna probleme? Masina porneste greu, scoate fum, nu trage si asa mai departe. Motorina este foarte usor de magarit, atata timp cat exista aditiv. Motorul diesel nu se impotmoleste asa usor ca cel pe benzina.

Am incercat motorina de la Petrom, Lukoil, Rompetrol si dintre toate, cea mai rar magarita am nimerit-o pe cea de la Lukoil. Atunci cand alimentez de la Petrom niciodata nu imi ies km, imi ies cu vreo 20 de km mai putin la 100 si nu e nici o afacere. Baga in ea aditivi de-i sar capacele ca deh, asa e la firmele astea mari… Toata lumea vine la munca sa ciuguleasca cate ceva. Asa e mentalitatea romanului. Accepta salariile mici din care nu poate sa traiasca iar pe cealalta parte fura cat poate de mult de la firma.

Nu discutam despre motorina de la OMV, caci pe aceea nu am incercat-o. e posibil sa nu fie magarita desi la cate am auzit, ma indoiesc. Eu unul nu cred ca exista peco in Romania care sa aiba carburanti de calitate. Dupa cum spuneam, mentalitatea romanilor si faptul ca motorina se aditiveaza cand se primeste, adica la fata locului, impiedica intr-un fel calitatea sa iasa la suprafata. Dupa ce ca avem cei mai scumpi carburanti din Europa fara un motiv anume, au si cea mai proasta calitate. Vorba aia, la omul sarac nici boii nu trag la jug. In momentul in care o sa gasesc si eu o motorina buna la pompele din Romania cred ca o sa aduc fanfara …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.