Cum alegi firmele de construtii pentru case?

Atunci cand vrei sa iti construiesti o casa, ai toate motivele din lume sa iti faci griji. Stim cu totii ce inseamna mana de lucru calificata din Romania, stim cu totii ce inseamna meseriasii si maistrii de santier. In cele ce urmeaza, am sa va povestesc patania unui prieten care a facut gresala sa se incurce cu o constructie in regie proprie. Ce inseamna regie proprie? Adica iti construiesti singur casa, cu unchi, matusi, veri, rude, prieteni, cate si mai cate.

S-a apucat omul de constructie pe la finalul lunii martie si avea in plan sa o termine peste vreo 6 luni. Am fost putin surprins cand am auzit asta pentru ca nu avea cine stie ce oameni la munca. Dureaza sa construiesti o casa din caramida sau BCA, nu e chiar asa simplu. Cand lucrezi cu ciment esti destul de limitat in ale timpului. Dupa vreo 3 luni, nici macar primul etaj nu era zidit si am intrat la banuieli. Am intrebat ce se intampla, de ce merge asa de greu si mi-a spus in felul urmator: cei pe care ii are la lucru sunt platiti la zi si cam trag de timp, unii mesteri fura din materiale, maistrii nu sunt capabili sa faca scara cum trebuie catre nivelul 1 si asa mai departe. Mi-a facut capul calendar cu o gramada de probleme de te umfla si rasul. Sunt probleme tipice romanilor as putea spune, tipice Romaniei.

Omul regreta si acum ca nu a cautat firme constructii case de la inceput, desi i-au fost recomandate cateva. Chiar nu ai cum sa compari o mana de mascrici cu o firma de constructii. Meseriaisi si salorii nu vor reusi niciodata sa termine la timp o casa. Firma care-ti vine in batatura este fortata de timp si de contract sa termine la timp, dar nu numai atat. E obligata sa furnizeze si calitate, caci garantia este stipulata in contract. Una e sa vina o firma cu 20 de insi in curte si sa termine in mai putin de 6 luni si alta e sa il ai pe Nea Vasile care vine la munca la 12 si pleaca la 16, care vine beat de 3 ori pe saptamana si n-ai ce munci cu el si asa mai departe, exemplele pot continua si va asigur ca sunt cat se poate de romanesti.

Intotdeauna sa apelati numai la firme calificate in domeniu daca aveti de gand sa va construiti o casa. O veti avea pentru zeci de ani si e pacat sa isi bata joc de ea niste mascarici veniti numai dupa bani, incapabili sa ofere putina calitate. Calitatea doar firmele de constructii o pot oferi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.