Big Brother la serviciu

Am observat ca din ce in ce mai multi patroni incep sa isi supravegheze angajatii cu camere video DVR si stateam si ma intrebam din ce pricina? Este vorba despre o investitie care nu se va amortiza nicicum. Ce se intampla aici? Patronii sa fie oare bolnavi de curiozitate si de sefie? Vor sa stie absolut tot ce fac angajatii? Sau oare aceste camere sunt o necesitate atunci cand angajezi tineri neseriosi?

Sa luam primul caz: patronii bolnavi de sefie. Cunosc unul, al meu de la statie. Si-a pus 4 camere si sta pe ele toata noaptea sa vada cine vine cine pleaca. Este genul de om pe care gandeste “este afacerea mea si fac ce vreau eu, nu ma intereseaza ce cred angajtii despre actiunile mele”. Ca el sunt multi, nu va ganditi ca este un caz separat. Nevoia de control total supra angajatilor este ceva destul de raspandit, chiar daca au motive sau nu.

In cel de-al doilea caz, camerele video sunt o necesitate. Tinerii din ziua de azi sunt oricum, numai seriosi nu. Majoritatea viseaza la cai verzi pe pereti si sunt certati cu munca. Nu le place munca si nu au rabdare sa invete o meserie. Vor bani multi si rapid. Din pacate, realitatea este cu totul alta. Daca exemplele lor Guta si Salam intorc banii cu furca fara sa munceasca cine stie ce pentru ei, asta nu le garanteaza ca vor avea parte de aceeasi viata. E nevoie de ratiune si de constiinta. Bani din nimic fara munca nu or sa iasa niciodata de cat daca ii faci in mod necinstit. In Romania zilelor actuale, necinstea este litera de lege si daca va uitati in jur, o sa vedeti numai masini scumpe si vile cu 2 etaje. Din munca cinstita? Ma indoiesc. Prea multa neserioiztate si mentalitate de tepari in jur.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.