Comedia cu cardurile de sanatate

Cardurile de sanatate incep sa devina o gluma proasta pe fiecare zi ce trece… Mereu auzim situatii penibile in care oamenii nu au putut sa isi ridice tratamentul sau sa fie consultati din pricina faptului ca aceste carduri nu sunt activate sau nu sunt functionale. Este ceva tipic romanilor: se apuca sa schimbe un sistem, insa sunt total nepregatiti pentru eventualele dificultati. Sunt de acord cu schimbarea, cu noutatea, cu evolutia, insa totul trebuie sa fie controlat. Nu incape indoiala ca avem minti luminate pe la guvern sau prin parlament, insa avem si multi prosti. Oameni care au ajuns pe scaune inalte doar din pricina faptului ca au bani, nimic altceva. Si-au cumparat scaune de deputati si acum elaboreaza legi, reforme, cu mintea lor limitata si plina de prostie.

Statul trebuie sa garanteze accesul la sanatate pentru fiecare cetatean al sau, lucru care vad ca nu se prea intampla in ultima vreme, de cand au bagat magaria asta cu cardurile. Oamenii trebuie sa steie la cozi sa le activeze si asa mai departe. Evolutia se transorma in umilinta de fiecare data cand guvernul incearca sa mai schimbe cate ceva. Cei mai afectati sunt bineinteles batranii, pentru ca ei sunt cei care isi dau jumatate din pensie pe medicamente si sunt nevoiti sa stea pe la coada la tratamente si la medicii d familie.

Sper sa nu ma imbolnavesc niciodata, sa fiu sanatos mereu si sa nu fiu nevoit niciodata sa stau la coada pentru sanatate. Mi se pare cea mai mare umilinta. Atunci cand esti bolnav, cineva trebuie sa te viziteze si sa te trateze, asa cred ca ar trebui sa functioneze o tara, nu invers. Cum sa mai stai la coada cateva ore dca esti si bolnav? Ce sistem medical este acesta? Totul este o bataie de joc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.