Resimt lipsa de miscare

Astazi m-am apucat sa fac curatenie in curtea de la serviciu, vrei 500 de metri patrati si simteam cum imi iese limba de 1 cot dupa vreo ora. Adevarul este ca in ultimii 2 ani, nu am mai facut miscare deloc. Am trecut parca prea brusc de la un mod de viata activ – megeam in medie 20 de km pe zi, la unul foarte pasiv. Nu imi aduc aminte cand am mers ultima data pe jos, iar organismul s-a dezobisnuit total cu efortul fizic. Am obosit peste masura doar facand curatenie.

Trebuie sa mentinem pe cat posibil un stil de viata sanatos, din care sa nu lipseasca miscarea sau sportul. Imi aduc aminte cand eram copil, jucam fotbal de dimineata pana noaptea tarziu si nu aveam nici o problema cu efortul fizic. Acum, toate s-au schimbat. Am 26 de ani si trebuie sa imi pun conditia fizica la punct, Nu e loc pentr kilograme in plus si nici pentru lene. Am observat ca cu cat te ingrasi mai tare cu atat devii mai lenes. Nu-mi sta in caracter sa fiu nici lenes nici gras, asa ca trebuie sa iau masuri.

Astazi si mine sunt de serviciu, asa ca prima zi cand sunt liber am decis sa ma duc sa ma inscriu la o sala de fitness. Chiar daca vremurile au evoluat in acea directie in care masina imi este indispensabila, o ora pe zi de fitness ma va repune in forma fizica de invidiat pe care o aveam in urma cu multi ani. Nu ma duc la sala ca sa fac muschi, ma doc doar ca sa fiu din nou eu. Imi e dor de mine si de lucrurile pe care le puteam face inainte fara lene si fara chef distrus de kg in plus.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.