Ma apuca si scarba

Adineaori au venit la alimentat niste rromi. Aveau un Audi pe gaz, ca doar nu o sa aiba Dacie. Nimic suspect pana aici. Se decid ei sa faca plinul, iar la final ceasul arata vreo 64 de lei. Se scotocesc ei prin buzunare si nu gasesc decat vreo 45, asa ca el, ii spune ei sa se duca la portbagaj si sa mai aduca niste bani. Se duce femeia la portbagaj si scoate din geanta o punga plina cu bani, cred ca erau sute de milioane acolo, scoate 20 de lei din tufla de bani si imi platesc.

Ma apuca si scarba nu de oameni, nu de rasa tiganeasca in sine, ci de modul in care acestia fac banii. Tigan muncind cinstit nu am trait inca sa vad, asa ca lasa-le naiba de organizatii anti discriminare ca stim cu totii cu ce se ocupa acesti rromi. Noi muncim de dimineata pana noaptea pentru un salariu de nimic, iar ei se plimba cu pungi de bani pe meleagurile acestei tari. De unde aveau ei atatia bani? Intreb si eu doar… ANAF-ul a reusit vreodata sa culeaga o taxa de la ei? Au acesti oameni macar buletin? Intrebari fara raspuns.

Rromii sunt oamenii fara tara. Nu au avut niciodata un stat si nici nu cred ca ar reusi sa se descurce intr-un asemenea mod. Ar ajunge sa fure de la prorpii conationali? Niciodata. Ar fii o tara pustie ai carei cetateni ar fi plecati cum sunt si acum, prin Franta, Germania, Italia si asa mai departe, in tari unde se pot produce bani in moduri numai de ei cunoscute. Umbla cu sute de milioane la ei? Ma apuca si scarba.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.