Coiala cu expiratele

De cand ma stiu, firmele de distributie au o problema cand vine vorba despre returul de marfa expirata. Comertul in Romania se bazeaza destul de mult pe firmele de distributie, putini sunt cei care reusesc sa lucreze direct cu producatorii. Trebuie sa ai volum foarte mare de vanzari, precum hipermarketurile ca sa ai aceasta ocazie. Ei bine, in lipsa acestor vanzari astronomice, esti nevoit sa lucrezi cu firmele de distributie.

Ce sunt firmele de distributie?

Firmele de distributie sunt niste intermediari. Cea mai veche meserie din lume dupa parerea mea nu este curvia, ci specula. Iei mai ieftin, vinzi mai departe mai scump, faci profit. Nu trebuie sa ai cine stie ce minte pentru a fii speculant, motiv pentru care au rasarit firmele de distributie precum ciupercile dupa ploaie. Acolo unde e de jumulit, un leu, hop si speculantul. De fapt, cred ca asta e meseria de baza in Romania, ceva care nu implica munca fizica dar sa iasa totusi ceva bani gramada.

Neseriozitatea firmelor de distributie

Majoritatea firmelor de distributie iti aduc marfa, apoi trec sa ia banii peste cateva zile, in functie de cum se factureaza. Produsele expirate. Aici, treaba este cu dus si intors pentru ca multe firme de distributie baga marfa pe gat, marfa care ajunge uneori sa expire. Ei bine, aceste firme sunt cele care mai practica cat de cat retururile. In resti, nimeni nu te obliga sa iei marfa mai multa de cat poti vinde. Daca o faci, ar trebui sa fii direct raspunzator.

Si la mine la munca, agentul care mi-a adus vreo 50 de doze de bere, doze care ulterior au expirat, se tot coieste sa le faca retur. Au expirat de luni bune si de vreo luna ma tot pacaleste ca le schimba. Bineinteles ca nu a luat nici macar o doza si eu unul nici nu cred ca are de gand. Ma deranjeaza faptul ca nu au puterea de a spune din capul locului: se poate sau nu se poate. Asa e Romania, plina de neseriozitate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.