Vacanta de dupa vacanta

Dupa vacanta de Paste, vine vacanta de 1 mai. Ce inseamna aceasta sarbatoare de 1 mai in adevaratul sens al cuvantului? Ei bine, inseamna inca o ocazie pentru bugetari sa traga matza de coada. Nu as vrea sa fiu rautacios cu toti functionarii publici si sa spun ca sunt platiti degeaba, insa marea majoritate asa sunt. Au fost pusi pe baza de nepotisme, nu de competente si rezultatul este unul catastrofal: incompetenta si sictir, nervi si cozi la ghisee.

Cred ca suntem poporul cu cele mai multe zile libere oficiale din lume. Daca in Spania posta de stat lucreaza sambata si duminica indiferent de sarbatoare, la noi nu… Cand vine 1 mai se stie ca se inchide tot ce inseamna ghiseu in tara si absolut tot ce trebuie trecut prin mana de functionar public se amana pana dupa weekend. Probabil ca vor avea liber inca de maine dupamasa. Joia va fi interpretata drept un vineri cu program restrans, asa ca daca aveti ceva drumuri de facut sau ceva treburi de rezolvat pe la usile institutiilor publice maine, ar fi momentul sa va grabiti cu noaptea in cap.

Exista totusi si cativa functionari pe care i-am cunoscut in drumurile mele pe la ghisee de pana acum. As putea sa dau exemplu Anaf-ul, Registrul Comertului si de majoritatea institutiilor de stat foarte importante. Aici au fost impiedicate nepotismele si bine au facut. Trebuie sa mai avem si cate-o institutie in care nu exista balamuc. Am povestit ce e cu Posta Romana atunci cand ai de trimis mai multe colete, am povestit care-i treaba cu Politia Romana si ISU…

Oricum, sunt sigur ca lucrurile se vor schimba cat de curand pentru ca nu putem avea o tara neperformanta la infinit. Or sa se trezeasca pana la urma si cei care dorm in scaune de parlamentari, nu?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.