Despre extreme

Astazi o sa discutam putin despre extremele meteo. Alaltaieri am fost de serviciu la statie si puteam sa jur ca vara e in toi. Cred ca erau 30 de grade… Soare si cald de nu puteai sta inauntru. Ieri de exemplu, a doua mea tura la serviciu, au fost 11 grade celsius, ploaie de te udai si-n chiloti si un frig de nici macar pufoaica nu te mai salva. Stau si ma intreb: de unde atata diferenta de temperatura? Cum e posibil sa vina luna mai si sa stam cu gecile de iarna pe noi? Cum e posibil intr-o zi sa ai 30 de grade si in alta 11? Ce s-au intamplat cu 19 grade de la o zi la alta? Le-a papat Gaia?

Sunt niste intrebari fara raspuns pentru ca ceea ce vedem in acest moment reflecta destul de bine grija noastra pentru mediul inconjurator. E vorba despre un comportament anti – ecologic despre care doar auzim ca se discuta la nivel foarte inalt. Noi, oamenii de rand, cei care contribuim cel mai activ la poluarea planetei, luam de obicei aceste discutii in deradere si spunem ca sunt niste prostii rostitie de niste neica- nimeni.

Iata ca nu-i chiar asa… Noi suntem principalii vinovati pentru aceste schimbari bruste de clima. Aduceti-va aminte cum erau anotimpurile in urma cu 20 de ani sau 15 ani macar… Erau foarte bine definite si parca durau la secunda. Astazi, vara vine in aprilie dupa care vine toamna in mai. Pai ce sa mai intelegem din aceste schimbari climatice? Intelegem faptul ca ne imbolnavim de nu ne mai vedem vindecul. Organismul nu este obisnuit cu aceste treceri foarte bruste de la cald la frig si de la frig la cald si o sa faca fata cu stangacie bolilor agasante de genul recelii in toi de vara.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.