Catedrala mantuirii buzunarului

Pe la Bucale se construieste o catedrala de BOR destul de impunatoare, din cauza careia ne-am cam facut de ras pe un intreg mapamond. Citeam intr-o publicatie din Danemarca faptul ca Romania, tara in care salariul minim pe economie este sub 200 de euro pe luna, se construieste o catedrala de 2 miliarde de euro. Pai cam tot atatia bani s-au imprumutat in prima instanta de la FMI daca imii aduc mine aminte. Se pare ca 2 miliarde de euro este cifra vehiculata la prima strigare, insa se pare ca la final, cheltuielile totale vor depasi cifra de 4 miliarde. Deh, asa e in Romania in constructii, te apuci sa faci o buda in curtea casei si atat de meserias te crezi, incat la final constati ca ai platit de 2 ori mai multi bani fata de cat planuisei. Asa si cu catedrala, daca e construita de romani, si calculale tot romanesti vor fi facute.

Pe alta parte, stai si te gandesti: 2 miliarde de euro… Intr-o vreme in care in tara se taiau salarii si pensii total nefondat. Poporul saracea in timp ce biserica isi construia pagoda de 2 miliarde. De ce nu au imprumutat de la biserica 2 miliarde? Stau si ma intreb… Vad ca BOR-ul sta destul de bine cu finantele chiar daca atunci cand incepe constructia unei biserici, nu exista nici macat 1 leu pus de-o parte. Da, daca nu stiati cam asa fac popii: incep sa construiasca si pe parcurs incep sa stoarca bani de unde pot si ei.

Mie mi se pare o ipocrizie chestia asta cu catedrala si chiar e de rasul lumii. In cea mai saraca tara din UE se construieste catedrala de 2 mililiarde? Voi auziti cat de ridicol suna? Incredibil s-a ajuns, incredibil. Nu e de mirare ca popii au luat-o razna cand au auzit ca religia urmeaza a fii scoasa din scoli.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.