Catedrala mantuirii buzunarului

Pe la Bucale se construieste o catedrala de BOR destul de impunatoare, din cauza careia ne-am cam facut de ras pe un intreg mapamond. Citeam intr-o publicatie din Danemarca faptul ca Romania, tara in care salariul minim pe economie este sub 200 de euro pe luna, se construieste o catedrala de 2 miliarde de euro. Pai cam tot atatia bani s-au imprumutat in prima instanta de la FMI daca imii aduc mine aminte. Se pare ca 2 miliarde de euro este cifra vehiculata la prima strigare, insa se pare ca la final, cheltuielile totale vor depasi cifra de 4 miliarde. Deh, asa e in Romania in constructii, te apuci sa faci o buda in curtea casei si atat de meserias te crezi, incat la final constati ca ai platit de 2 ori mai multi bani fata de cat planuisei. Asa si cu catedrala, daca e construita de romani, si calculale tot romanesti vor fi facute.

Pe alta parte, stai si te gandesti: 2 miliarde de euro… Intr-o vreme in care in tara se taiau salarii si pensii total nefondat. Poporul saracea in timp ce biserica isi construia pagoda de 2 miliarde. De ce nu au imprumutat de la biserica 2 miliarde? Stau si ma intreb… Vad ca BOR-ul sta destul de bine cu finantele chiar daca atunci cand incepe constructia unei biserici, nu exista nici macat 1 leu pus de-o parte. Da, daca nu stiati cam asa fac popii: incep sa construiasca si pe parcurs incep sa stoarca bani de unde pot si ei.

Mie mi se pare o ipocrizie chestia asta cu catedrala si chiar e de rasul lumii. In cea mai saraca tara din UE se construieste catedrala de 2 mililiarde? Voi auziti cat de ridicol suna? Incredibil s-a ajuns, incredibil. Nu e de mirare ca popii au luat-o razna cand au auzit ca religia urmeaza a fii scoasa din scoli.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vrei sa publici advertoriale pe acest site? Apartine retelei CIOCAN G. ALEXANDRU PFA. Daca te intereseaza preturi sau care sunt celelalte bloguri din retea, lasa-mi un mesajAici