De unde vine atata vant?

De vreo saptamana tot stau si ma intreb de unde pastele ma-sii vine atata vant? Bate vantul ca la balamuc in fiecare zi, de dimineata pana seara. Nu urasc nimic mai mult pe lumea asta de cat sa ma bata vantul. Nu stiu de ce, insa asa sunt eu. Daca nu am nici o problema in a merge sau a sta in ploaie, vantul ma scoate din minti si cred ca o sa o luam razna cat de curand cu atatea schimbari climatice bruste si fara nici o noima.

E clar, s-a intors vremea cu fundul in sus. Cand eram mic parca anotimpurile nu erau atat de sucite. Iarna era iarna cu zapada de un metru de Craciun, vara era vara cu temperaturi nu mai mari de 40 de grade, toamna era toamna cu ploi si temperaturi modice iar primavara era primavara cu temperaturi de 20 de grade constant. Astazi, iarna avem -20 de grade de-ti ingheata antigelul in masina, vara avem 45 de grade si abia daca mai reusim sa mai iesim din casa pe canicula.

Dintr-o data s-a pus tampenia asta de vant si nu se mai opreste. Anii trecuti nu am avut asa ceva si se pare ca schimbarile climatice afecteaza mai mult de cat ne-am fi putut noi imagina. Trebuie sa fim constienti de faptul ca asa cum vom proteja planeta acum, si ea ne va proteja pe viitor. Practic, planeta e ca un bun comun de care daca ne batem joc, o sa avem cu totii de pierdut. Efectele le resimtim de la an la an tot mai acut, sub forma de fenomene extreme sau sacaitoare precum vantul acesta ce bate ca disperatul de mai bine de o saptamana. Sa speram ca o sa avem parte de primavara pe care o dorim cu totii, desi imediat se face luna mai.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.