Cat de repede trece timpul?

Trecerea timpului se supune teoriei relativitatii din cate stiu eu, insa nu despre asta este vorba, cu toate ca se cam intrepatrund subiectele. Teoria relativitatii spune ca timpul trece in mod diferit pentru diversi, in functie de activitatea pe care fiecare o desfasoara. Daca am zbura o viata intreaga, timpul nostru ar trece mult mai incet fata de cei care s-ar afla la sol si nu ar face altceva de cat sa se uite la noi cum zburam.

Observ ca timpul trece in mod diferit si in functie de activitatile pe care le desfasori in viata de zi cu zi, fara sa te aflii neaparat in miscare. Cu cat esti mai ocupat, cu atat o sa te trezesti ca seara a venit si tu nu ai terminat munca. E destul de ciudat, secolul vitezei presupune o mica modificare: avem nevoie de ziua cu 30 de ore la activ, cele 24 actuale nu ne sunt suficiente.

Cu cat avansam ca si cilivizatie, ca si societate, cu atat timpul incepe sa se comprime. Poate si faptul ca viata noastra incepe sa se acumuleze incet incet de responsabilitati (sotie / copii / serviciu), de prieteni noi cu care trebuie sa petrecem timp caci o relatie de prietenie nu apare peste noapte, de activitati specifice varstei (in adolescenta nu mai avem timp de nimic atunci cand plecam la agatat) si asa mai departe.

Timpul trece foarte repede cand suntem ocupati si foarte incet cand ne plictisim. Ca s-o zicem p-a dreapta, oamenii nu au voie sa se plictiseasca. Viata e atat de scurta si sunt atat de multe de facut, incat e pacat sa o irosim cu nimicuri sau cu statul degeaba. Mereu am spus ca nu trebuie sa treaca nici macar o zi fara sa inveti ceva nou, doar asa poti sa avansezi ca individ, ca personalitate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.