Zilele Severinului, motiv de gheorlaneala si betie

Orasul Drobeta Turnu Severin este patronat cica de Sf. Gheorghe, cel ce a ucis nust ce balaur in urma cu foarte multi ani… Probabil pe vremea cand existau balauri cu 7 capete ca sa fim mai exacti. La finele lunii august, de Sf Gheorghe, anumite strazi din oras se inchid subit circulatiei rutiere, lasand loc pentru corturi unde un oras intreg de 100 de mii de suflete sa manance un mic, sa bea o bere si cam atat, eventual sa sculte o muzica populara.

In fiecare an, lumea mananca mici de tot rahatul, bea o bere diluata cu apa pana la Dumnezeu si asculta aceeasi muzica populara de anul trecut. Bineinteles, indienii care canta muzica specifica si incearca sa vanda ceva CD-uri sunt nelipsiti. De cand ma stiu au fost in fiecare an prezenti si nu cred ca vor inceta sa apara pe la astfel de balciuri de cat in momentul in care or sa deie coltul.

In fiecare an, de zilele Severinului se aduna oameni din toate colturile judetului. Mananca pana nu pot sa se mai ridice de la masa sau pana le crapa nasturele la blugi si bea pana se pisa pe ei. Zilele Severinului sunt motiv de gheorlaneala si betie, exact ce-i place romanului.

Cred ca am fost prezent la sarbatoare ultima data acum … 10 sau 15 ani? Eram copil si mergeam impreuna cu colegii de generala sau de liceu gura-casca “pe Crisan” … asa se numeste strada unde se insira tarabe pline cu nimicuri, ca la orice balci de altfel. Nu tin minte sa fi venit vreodata o formatie serioasa sa cante sau sa se fi intamplat ceva cu adevarat notabil de aceasta sarbatoare comuna noua, severinenilor. E pacat ca municpalitatea nu se preocupa de asemenea sarbatori, ce ar putea sa se desfasoare intr-un alt stil, mai departe de kisth si mai aproape de bun gust si calitate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.