Pastele la serviciu

De doi ani de cand m-am angajat la statie am un talent nativ de a pica de serviciu in zile de sarbatoare. Nu stiu cum se face, insa de Craciun pic eu, de Paste pic eu, de revelion pic eu. Evident, nu ca as face mare branza pe acasa daca as fi liber, insa ma gandesc si la chestia asta cu muncitul de sarbatorile in care 90% din oameni au liber in mod normal.

Ca sa ne intelegm, exista doua tipuri de patroni: cei care pun banul pe primul plan no matter what si cei care se mai gandesc cat de cat si la angajati. Culmea, cei mai multi sunt cei care pun banul pe primul plan, si in mod normal vor cere angajatilor sa vina la munca de sarbatori. Ok, nimic in neregula, atata timp cat vrei jobul trebuie sa te conformezi programului. Nu ai de ales. Daca zici ca nu-ti convine o sa vina replica uzuala a patronilor din Romania “Daca nu iti convine poti sa pleci, asteapta la poarta 10 care vor sa munceasca”… Si din pacate chiar asa este, afara la poarta asteapta 10 insi in loc de munca din cauza somajului de peste 30% real.

Intrebarea mea este daca se merita sa strici sarbatorile oamenilor pentru cativa lei in plus pe care ii poti face de Craciun sau Paste sau 1 Mai… ? Dupa cum spuneam, lucrez de sarbatori cel putin 8 ore pe zi si pot spune ca vanzarile de Craciun sau Paste sunt undeva la 15% dintr-o zi normala. Pentru un castig de 15% fata de nimic daca ai tine inchis, se merita sa strici ani de zile sarbatorile oamenilor? Asta e tara, o tara guvernata de lichele si patronata de niste oameni prea avari si prea zgarciti ca sa se gandeasca si la propriul angajat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.