Mai da-mi si mie putin ceva

Exista doua tipuri de oameni: cei care s-au obisnuit sa ceara atunci cand au nevoie de ceva si cei care incearca sa se descurce cum pot fara sa vina cu miloaga la nimeni. Evident, cea de-a doua categorie de oameni este pe cale de disparitie si nu mica iti e mirarea cand intalnesti un om care desi nu are, se descurca fara sa ceara la altii.

De cand ma stiu am avut parte de oameni care s-au obisnuit sa ceara non stop cate ceva. La mine parca era biserica, puteam nu puteam, trebuia sa ii ajut sau macar sa incerc. Cred ca asa patesti atunci cand esti prea bun si ajuti o data din placere. Pe stilul: intinzi un deget si iti ia toata mana.

Am cunoscut oameni care vin, cer, pleaca, iar vin sa ceara si iar pleaca. Dupa cateva zile vin sa ceara din nou si la un moment dat iti iesi din peneni ca doar nu esti Gigi Becali sa ai un munte de bani. Incep sa ma calce pe nervi oamenii fara bun simt care odata ajutati, capata un obicei din a cere… Parca ai fi dator sa le dai de fiecare data… Si atunci cand le spui o singura data ca nu poti sa ii ajuti, esti cel mai rau si cu siguranta incep sa zvoneasca prin vecini ca nu ai ajutat niciodata pe nimeni si ca esti cel mai naspa. Asa este romanul si nu cred ca are leac.

Am cerut si eu rar de tot cate ceva, bani, obiecte, ajutor divers, insa nicodata nu am facut un obicei din a veni in cersit sau cu miloaga. Trebuie sa invatam sa ne descurcam singuri fara sa cerem ajutorul nimanui pentru ca din cate stiu eu, omul este un animal independent, cu constiinta si toate cele.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.