Cat de mult conteaza designul unui blog?

Blogurile sunt niste site-uri mai putin accesate fata de un magazin online de renume sau o revista online. Cu toate acestea, designul conteaza destul de mult si o sa va spun imediat de ce. De cand sunt in blogosfera, adica de vreo 3 ani, tot aud chestia ca “cititorul intra ca sa citeasca ceea ce scrii, nu sa se uite la design”… De obicei asa este, insa de ce sa nu fim profesionisti daca putem si daca nu costa nimic?

Blogurile, ca si infatisare, sunt destul de simple. Spre deosebire de site-urile HTML unde e ceva bataie de cap, blogurile WordPress se bazeaza pe o simpla tema aplicata platformei. Ca si cum ai schimba tema la telefonul mobil… Gasim teme WordPress destul de multe pe net atat gratuite cat si platite, incepand cu 9$ si ajungand pana la 120$, in functie de aplicabilitate dar si de complexitate.

Asadar, daca putem avea un blog frumos de ce sa nu ne ocupam si de aceasta tema? Macar una gratuita care sa fie clean, adica curat lucrata si destul de simpla. Exista cititori adusi de Google care au pretentii la design. De ce sa nu profitam si de ei? Cand or sa vada un blog care arata ca o pagina de Hi5 – aviz amatorilor de blogspot – cu siguranta nu or sa se mai chinuie sa citeasca. E de ajuns sa ti se incarce pagina in 2 minute ca sa-ti treaca pofta de citit. Cititorul trebuie sa fie multumit atat de text, cat si de tema blogului in sine, din punct de vedere grafic ma refer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.