Apucaturi de cioban

Am o problema cu barbatii care fluiera pe strada sau claxoneaza femeile care merg pe trotuar. Cum trece una cu curu mai mare sau mai frumoasa de fel, cum masinile incep sa claxoneze, barbatii care trec pe langa ele incep sa le fluiere si sa strige la ele de parca nu ar mai fi vazut femei niciodata. Parca atunci s-au dat jos pentru prima data din cocotier sau din varf de munte, si au luat contact cu civilizatia din care culmea, face parte si femeia.

Nu vreau sa fiu inteles gresit, nu am absolut nimic cu cei care practica meseria de cioban. E o meserie frumoasa si foarte grea, doar ca apucaturile barbatilor mai sus mentionati seamna cu apucaturi de oameni desprinsi de civilizatie. Nu mi se pare ceva normal sa faci precum trenul in gara atunci cand pe langa tine trece o doamna. Pai ce sa faca femeile? Sa nu mai mearga pe trotuar din pricina necioplitilor?

Totul pleaca de la educatie si de la parinti. Daca parintii au aducat copiii inca din primii ani, acestia se vor forma cu bun simt si fara apucaturi cretine. Daca sunt lasati in voia sortii si acasa si la scoala, cu siguranta vor ajunge niste neciopliti incapabili sa aprecieze o femeie dincolo de aspectul fizic.

Traim intr-o societate bazata foarte mult pe cultul frumosului. Toata lumea vrea sa arate cat mai bine si sa fie apreciata de cei din jur pentru fizic. Tuturor ne place sa fim alintati si laudati, insa fluieratul nu mi se pare un mod prea frumos de a aprecia o doamna. La fel si strigatul de genul “hei pisi…”. Astea sunt cele mai tampite tehnici de agatat si doar niste tampite ar fi in stare sa intoarca capul atunci cand cineva striga asa ceva. Sa nu fie cu suparare, era doar un of de spus…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.