O masina fara sirocou este inutila

Am ajuns la concluzia asta dupa 2 ierni facute cu o masina diesel, un Renault Megane Scenic 1.9 dTi. Este o masina de consum, indiscutabil, insa iarna devine o povara faptul ca apa se incalzeste dupa abia 4 km. Eu pana la serviciu fac aproximativ 3-4 minute cu masina, fiind vorba despre vreo 4 km. de cele mai multe ori, daca nu forjez serios masina pe drum, incepe sa bage caldura abia cand ajung la poarta statiei. Probabil si termostatul este unul care protejaza motorul, da drumu la apa mai tarziu.

Am avut si masina pe benzina si cam la fel baga caldura, nu era mare diferenta, ca erau 2 km si nu 4 tot degeaba… Iti ingheata mana pe covrig de nu-i adevarat cand or fi -20 de grade afara. Din acest motiv, sunt de parere ca o masina fara sirocou este inutila. Te ajuta foarte mult in primul rand la dezghetatul geamurilor si al intregii masini. M-am saturat sa raschetez ca nebunul sau sa cheltui o avere in fiecare iarna cu solutiile pentru dezghetat parbrizul.

Apoi, una e sa ingheti ca un rahat pana la serviciu si inapoi si alta e sa pleci cu masina in conditii decente, fara sa suferi absolut deloc din cauza frigului.

Astfel, am decis ca viitoarea masina pe care o voi cumpara va avea musai sirocou. Tot diesel bineinteles si asta nu neaparat din cauza consumului foarte mic de carburant, ci mai de graba pentru fiabilitate. Desi multi spun ca masinile diesel sunt foarte complicate, eu unul nu am avut niciodata probleme tehnice datorate acestor complicatii. Au fost ori cauzate de mine, ori defecte minore care se petrec indiferent de natura masinii. Ramane sa ma interesez si daca voi lua decizia sa imi schimb masina, o sa povestesc bineinteles printr-un articol.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.