Mozilla sughite aproape la fiecare update Flash Player

Cine foloseste internetul de cativa ani buni a observat faptul ca browsere precum Firefox sau Opera au nevoie de asa zisul “Adobe Flash Player” pentru a putea afisa in mod corect clipurile Youtube sau diverse reclame publicitare. Problema este ca, dupa cum stim cu totii, lucrul amestecat miroase a rahat… Chiar daca internetul se gandeste sa renunte la aceasta tiganie numita Flash Player, inca nu am scapat de el si va trece ceva apa pe Dunare pana vom reusi sa gasim independenta browserelor la care visam cu totii.

In fiecare luna, exista conflicte intre Mozilla si acest Flash player. Youtube nu functioneaza corect, Facebook face figuri si tot asa… Necazurile se tin lant. Problema este ca nici pe Chrome siuatia nu este prea roz. Toate browserele depind de acest Flash Player si deocamdata suntem nevoiti sa il suportam asa cum este. Isi face update periodic, asa ca suferinta nu e de lunga durata. De fiecare data cand iti apare fereastra aceea cu update Flash Player, te simti ca la ruleta… Nu stii ce bafta ai, poate nimeri un update bun si stabil sau poate nimeri o nenorocire care iti va scoate peri albi.

E destul de aiurea sa ai probleme cu Flash Player atunci cand depinzi de niste pagini care functioneaza cu ajutorul acestuia. Probabil ca peste cativa ani vom ajunge destul de avansati astfel incat sa eliminam programele secundare sau addon-urile pentru browserele web. Trebuie sa fim independenti pentru o calitate mai buna de navigare pe internet si din moment ce intreaga societate pare sa se muleze pe baremele calitatii, indiferent de domeniu, si internetul va avea aceeasi soarta mai devreme sau mai tarziu. Nu am un browser preferat pe care sa il folosesc, insa m-am obisnuit cu Mozilla VulpeaDeFoc. Nu fac diferente intre browsere, caci din punctul meu de vedere toate sunt ok.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.