Zapada din aprilie

La inceput de aprilie ne confruntam cu niste fenomene meteo destul de ciudate. Ieri de exemplu, 3 martie incepuse sa ninga de mai aveai putin si ziceai ca vine Craciunul, nu Pastele. In Turnu Severin zic.. Acesta este locul de desfasurare al actiunii.

Cred ca vremea s-a intors cu fundul in sus, caci de cand ma stiu, niciodata nu au mai fost ciudatenii de-astea. Pai avem Pastele peste o saptamana si afara ninge? Ce cauta zapda la o luna dupa ce a inceput primavara? Cred ca cu totii ne asteptam la acea prmavara in care sa vedem iarba incoltind si soarele pe cer, insa se pare ca avem parte de ninsori, vant puternic si ploi.

Prognoza pentru zilele de Paste este destul de sumbra: ploi. Parca am fii neam de pomanagii ca sa stam tristi mereu, incapabili sa ne bucuram de viata si de sarbatori. Ploile si vemea urata alunga orice urma de veselie de pe chipurile oamenilor. Ii vad zilnic si zilnic sunt mai irascibili si mai posomorati daca afara ploua.

Paul, un bun amic de-al meu de pe internet ma anunta ca la el inca ninge. A nins si ieri, ninge si acuma. Este din Bistrita-Nasaud si chiar daca este distanta destul de mare intre noi, la mine sunt 15 grade si un soare de te rupe in doua, altceva nimic.

Parca prea mari sunt aceste diferente de temperatura de la o zi la alta si de la o regiune la alta. Ieri a nins si la mine si era un frig de-ti ingheta si limba in gura. Venisera si baietii cu metrologia la statie si au inghetat mai ceva ca pinguinii pe langa aparate.

Sa speram ca in curand o sa avem parte si de primavara mult visata, cel putin de Paste.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.