Romanii vor sa repare orice

Povesteam intr-un articol trecut de pataniile de la statie, destul de obositoare si de multe din ultima vreme. Am avut probleme la instalatia electrica si vreo doua monitoare s-au ars, alaturi de imprimanta. Ei bine, cum era de asteptat, am fost rugat sa ma duc cu ele la un service de calculatoare din Severin sa le repar. Nu stiu cat se mai poate repara un monitor din care a iesit fum si o imprimanta care a costat noua 170 de lei in urm acu 3 ani, insa am zis hai sa incerc totusi…

Ma gandeam asa la diferenta dintre noi si straini. In occident, cand se strica ceva, obiectele se inlocuiesc pentru ca intr-un service, nu va pierde nimeni vremea sa repare o imprimanta de 170 de lei. Orele petrecute pentru acea interventie nu vor fii rentabile. Nu poti nici sa ceri 100 de lei pentru reparatie ca nu-ti va da nimeni, asa ca, in strainatate lucrurile defecte se inlocuiesc cu altele noi si gata.

Foarte multi or sa semnaleze faptul ca in occident, salariile sunt cu mult mai mari si or sa spuna ca din acest motiv oamenii prefera sa cumpere obiecte noi cand cele vechi se defecteaza. Eu unul prefer sa spun ca sunt doar umpic mai inteligenti de cat noi, romanii. Pai atunci cand ai un monitor care face maxim 50 de lei si vrei sa il repari, reparatia te va costa mai mult de cat daca cumperi unul second hand. Ca in ziua de azi in orice service, nimeni nu mai pierde vremea cu reparatii pentru 20 sau pentru 30 de lei. Mi-au cerut mie 50 de lei ca sa repare o sursa de calculator pentru o unitate DELL, cand o sursa noua costa tot cam 50 de lei.

O sa ma duc maine la service cu sacul de troace sa vad daca se poate face ceva. O sa va tin la curent cu pretul reparatiilor daca se pot repara.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.