10 lei alimentare

Se intampla din ce in ce mai des sa am alimentari de 10 lei. Oamenii care vin sa bage gaz de incredibila suma de 10 lei oare nu se gandesc la faptul ca mai mult consuma cu drumul pana la peco? Haideti sa clculam cati km poate face o masina cu gaz in valoare de 10 lei. O masina pe gaz consuma undeva la 10 – 12 %, in functie de capacitatea cilindrica si de uzura. O dacie veche cu siguranta o sa consume undeva la 12% GPL.

Pretul unul litru de gaz in acest moment este 2.69 Lei, deci de 10 lei primesti 3.7 litri. Folosind regula de 3 simpla, avem asa:

12l gaz ……………… 100km

3.7l gaz ………………   x km

Din calcul reiese ca faci 30.88 km cu 10 lei gaz. Apoi, daca scazi distanta dintre tine si statie si apoi dintre statie si locul unde vrei sa ajungi ca destinatie finala, o sa observi faptul ca pentru a alimenta, mai consumi undeva la 5 km extra. Asadar, cu 10 lei gaz mergi 25 de km.

Culmea este ca in mod normal, eu nu as avea voie sa fac aceste alimentari, alimentarea minima este de 5 litri, asta insemnand undeva la 14 lei.

Eu nu inteleg principiile acestor oameni. Adica frate, daca am doa 10 lei in buzunar pe care ii pot cheltui cu masina mai bine o las in fata blocului si merg pe jos. Se pare ca romanii sunt prea lenesi ca sa accepte saracia si prea saraci ca sa mearga cu masina. Exista bicicleta, exista autobuz. De ce trebuie sa te chinui cu cei 10 lei alimentati? Discut aici despre oamenii care de fiecare data alimenteaza cu aceeasi 10 lei. Cunosc asemenea personaje de ani de zile si nu ii inteleg. Severinul este genul de oras pe care il strabati cap coada in mai putin de 45 de minute. De ce trebuie sa mergem cu masina cand 10 lei sunt toti banii nostri?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.