Primavara se cunoaste dupa constructii

Toata lumea construieste in jur. Case, curti, improvizatii. Romania este o tara in care desi nu se ruleaza bani curati prea multi, toata lumea isi construieste cate ceva. Suntem o natie de oameni harnici in aparenta, chiar daca scarile de bloc sunt pline seara de seara de asa numitii “spargatori de seminte” sau copii fara viitor.

Am iesit dintr-o iarna ce inca nu pare a fi departe. Chiar daca maine este 1 aprilie, avem parte de niste temperaturi destul de scazute pentru aceasta perioada. Parca vad ca o sa avem parte de un Paste cu caciula si haine groase. Daca pica devreme, pe 12 aprilie sa tot avem sanse de friguri, zic…

Cu toate acestea, oamenii s-au apucat de munca, care pe unde a avut. Unii se duc sa munceasca via, altii se apuca sa isi renoveze casele pe la tara, prin oras. Altfel muncesti cand nu-ti dardaie chilotii de frig. Materialele de constructii in Romania sunt destul de ieftine, slabe calitativ ce-i drept, insa le poti folosi pentru a pune bazele unui lucru cat se poate de “romanesc”.

Ce inseamna “lucru romanesc”? Ei bine, ma refer la acea constructie facuta dupa ochi si imaginatie, nu neaparat dupa un plan. Mesterii romani sunt de multe ori genul de oameni carora daca le dai un plan de constructie il tin cu fundul in sus si se scarpina in cap precum maimuta. Nu am intentia de a jigni pe nimeni, insa cei care au construit macar o data in viata lor cu un meserias vor intelege destul de bine la ce ma refer.

Sa speram ca avem parte de o primavara lunga si frumoasa, calduroasa, care sa ne permita sa ne facem lucrarile romanesti asa cum ne dorim. Sa fie voie buna si un Paste cat mai frumos.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.