Cat de mult te deregleaza trecerea la ora de vara?

Trecerea la ora de vara a avut loc anul acesta duminica, 29 martie. Ceasurile au aratat ora 4 in loc de ora 3 si ne-am dereglat cu totii. Nu la minte, ca acolo eram dereglati de mult, ci la tempo. Eu unul nici acum nu m-am obisnuit cu aceasta trecere. Ma trezesc tarziu si mi se pare ca ziua trece prea repede. Lumina de afara ma pacaleste de multe ori si am impresia ca inca 7 ceasul, cand colo e trecut de 8.

O ora in contextul societatii contemporane inseamna destul de mult daca ai o viata agitata, incarcata si plina de evenimente. Daca esti genul de om pentru care ziua ar trebuie sa aiba 25 de ore, nu 24, e clar ca te va afecta destul de mult trecerea la ora de vara. Cu toate acestea, organismul nostru se va obisnui cu noua ordine in aproximativ 2 saptamani, saptamani in care asteptam sa se mai mareasca oleaca si ziua, aduca sa avem lumina pentru mai mult timp.

Trecerea la ora de vara este o schimbare ce are ca scop marirea sau misorarea timpului in care avem lumina, denumita international “Daylight Saving”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vrei sa publici advertoriale pe acest site? Apartine retelei CIOCAN G. ALEXANDRU PFA. Daca te intereseaza preturi sau care sunt celelalte bloguri din retea, lasa-mi un mesajAici