Trecerea la ora de vara a avut loc anul acesta duminica, 29 martie. Ceasurile au aratat ora 4 in loc de ora 3 si ne-am dereglat cu totii. Nu la minte, ca acolo eram dereglati de mult, ci la tempo. Eu unul nici acum nu m-am obisnuit cu aceasta trecere. Ma trezesc tarziu si mi se pare ca ziua trece prea repede. Lumina de afara ma pacaleste de multe ori si am impresia ca inca 7 ceasul, cand colo e trecut de 8.
O ora in contextul societatii contemporane inseamna destul de mult daca ai o viata agitata, incarcata si plina de evenimente. Daca esti genul de om pentru care ziua ar trebuie sa aiba 25 de ore, nu 24, e clar ca te va afecta destul de mult trecerea la ora de vara. Cu toate acestea, organismul nostru se va obisnui cu noua ordine in aproximativ 2 saptamani, saptamani in care asteptam sa se mai mareasca oleaca si ziua, aduca sa avem lumina pentru mai mult timp.
Trecerea la ora de vara este o schimbare ce are ca scop marirea sau misorarea timpului in care avem lumina, denumita international “Daylight Saving”.