Mancarea preferata

Mancarea mea preferata ramane mazarea. Desi mi s-a dus vestea de pretentios la mancare, intotdeauna ma bucur sa gust o mancare de mazare gatita de altii. Nu stiu de ce, insa nu prea obisnuiesc sa mananc atunci cand gatesc altii diverse chestii. Nu e vorba ca risc sa fiu otravit, insa sunt mofturos la mancare si risc sa jignesc pe cel sau cea care a stat in picioare pe langa aragaz in cazul in care nu imi place mancarea ce mi se ofera.

Acesta este motivul pentru care refuz orice mancare atunci cand ma duc in vizita. Nu de putine ori mi s-a intamplat sa fiu chemat la ceva interventii pentru depanare PC si sa fiu pus la masa, cu insistentele de rigoare. M-am fortat ca toti dracii sa mananc desi nu mi-a placut meniul. Am refuzat cat am putut de tare, insa atunci cand omul e foarte insistent cedezi si-i faci pe plac.

Mie nu imi plac insistentele. Urasc oamenii care se roaga de mine sa fac lucruri pe care nu vreau sa le fac. Consider ca daca doresc sa fac ceva, nu am nevoie sa ma impinga nimeni de la spate. Nu inteleg de ce unii insista prosteste chiar daca ii refuzi politicos o data, de doua ori, de trei ori… De multe ori imi ies si din pepeni cand vad ca omul nu pricepe si insista in continuare sa ma puna la masa. Apreciez ospitalitatea, insa nu si prostia. Daca omu’ iti zice o data ca nu vrea sa manance nu mai insista frate ca prostu, ca scoti din pepeni omul. Intrebi o data daca vrea, mai intrebi o data mai tarziu ca sa fii sigur si atat, nu te apuci sa il bati la cap ca o moara neferecata cu “hai la masa, hai la masa”…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.