Cu ce se confrunta meseriasii particulari?

Lumea constructiilor cel putin in Romania se imparte in doua mari categorii: firme si particulari. Cu siguranta firmele sunt chemate sa lucreze mai rar, caci asta e mentalitatea predominanta. Oamenii se multumesc sa carpeasca cu particularii care intradevar cer mai putini bani. Evident si calitatea de executie este pe masura si bineinteles, particularii nu ofera nici chitanta nici garantie.

Ei bine, lumea aceasta a meseriasilor sau a particularilor este una destul de ciudata. De fiecare data cand cineva cheama un meserias sa ii lucreze ceva, iese cu circ si cu scandal. In primul rand, sa gasesti un meserias care sa stie meserie este destul de dificil. Desi suna ciudat, dupa anii 90 numai cine nu a vrut sa se isi ia titulatura de meserias nu si-a luat-o. cu alte cuvinte, cei care in timpul liber au mai tinut in mana o mistrie si un cancioc, ori un trafalete, au inceput sa se autointituleze meseriasi si sa ia lucrari part time.

De acesti meseriasi trebuie sa va feriti. Daca aveti de gand sa faceti lucrarea cu un particular asigurativ-va ca este o persoana care se ocupa de probleme asemanatoare celor avute de dumneavoastra tot timpul, nu doar in timpul liber. Cu cat exersezi mai mult intr-un domeniu devii mai priceput. Intampini situatii noi zilnic si astfel avansezi. Devii mai bun.

Din cate cunosc eu, majoritatea celor care apeleaza la meseriasi sunt niste oameni foarte dificili. Ei cheama meseriasul pentru ca dintr-un cui batut se intind la renovarea unei case in aceiasi bani. Intelegeti ideea? Daca chemi o firma acea firma iti face exact treaba pentru care a fost contractata, asa ca vechiul meserias e sfant. Omu’ accepta sa faca si alte chestii care nu tin de lucrarea respectiva asa ca e in avantajul celor care ii cheama. Meseriasii particulari au multa bataie de cap cu oamenii ciudati ce doresc una la inceput, iar pe parcurs schimba proiectul de 10 ori.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.